Do celního prohlášení při odesílání ze shipito jsem uvedl skutečnou cenu zboží, ale ne poslání po USA. To tam navíc nemá co dělat. Jen jsem udělal tu chybu, že jsem jim ukázal výpis z účtu za poslání shipito a ne z e-shopu, která byla menší, než celní deklarace v balíku. Chtěl jsem vyzkoušet, jak jsou chytří. No bába to přepočítala na USD a kupodivu zjistila, že obsah baíku má větší cenu, než-li je platba. Na otázku, jestli to není jen platba za poštu jsem řekl, že samozřejmě je a že zbytek mají v deklaraci

No a tak mi DPH samozřejmě napočítali z celní deklarace, ale bohužel připočítali k tomu i DPH za poštovné z USA do ČR, což je píč....na. Do hranice clení a výpočet DPH se sice poštovné započítává, DPH se však určuje pouze z hodnoty zboží a přepravy vrámci EU! Neměl jsem čas se pro 500CZK hádat, i tak mě balík vyšel na stejné prachy jako v Simixu pouze Kit na mat a 6x origo svíčka (á350CZK u Forda) byla k dobru. Bohužel cena za dopravu z USA 120 USD byla vysoká, neb kit obsahuje i steelplates jenž dělaly cca polovinu z 6,5kg hmotnosti. 3kg balík se sem dá dostat přes shipito za 34USD. Např. origo svíčka Motorcraft v usa 3,7USD, zde u Forda 350CZK

Měl jsem to tu za 3 neděle od objednání na e-shopu
http://www.rockauto.comPříště však k proclení zvolím trochu jinou metodu, chtěl jsem takto otestovat náš celní úřad, jak přesně funguje, potvrdit si nějaké teorie. O tom se ale zde rozepisovat nebudu.