Už Vánoce nijak drasticky komerčně neprožíváme, takže kdo co potřebuje, tak se mu to koupí během roku a ty Vánoce nyní, když už děti jsou velké trávíme tak nějak ne sháněním dárků, ale takovou spíš pohodou.
Včera mě potěšila návštěva u mojí matky, kde jsme se setkali i s bratrem a jeho rodinou a samozřejmě moc dobře mi udělal oběd na který jsme byli pozváni(králík-uzené-krkovička).
No a dnes mě potěšila vánoční procházka Prahou. Sice mě manželka chválila, jak jsem při nákupu jídla asi před týdnem krásně skládal věci do košíku a kufru auta, ale hned jsem její podkuřování prokouknul s jasným cílem, že dnes do žádného obchodu nestrčíme ani nos i kdyby byla sleva 99%.
Takže dnešní výlet byl jen o procházce, pohodě a pozorování krásy kolem sebe.
Zaparkoval jsem u hlavního nádraží, prošli jsme na Václavské náměstí(na můj vkus plno přičmoudlé verbeže), z Václaváku jsme prošli na Staroměstské náměstí. Tam se mi to líbilo, hezký stromeček, výzdoba, jen jsem tam oproti minulým rokům neviděl oslíka ani ovečku, tedy jestli už nespali, už se pomalu stmívalo a možná už byli doma. Pak jsme prošli podél Vltavy a kolem Karlova mostu (s výhledem na Pražský hrad) k Národnímu divadlu. V protější kavárně Slavia bylo občerstvení v příjemném prostředí, se skvělým výhledem a živou muzikou na klavír. No a pak jsme se vrátili Národní třídou a znovu přes Václavák zpět k autu a domů do teploučka. Moc se mi taková procházka líbila