Tak když to vezmu tak nějak obecně ke všem modelům ...
SuperbII - myslím že velice povedené auto, ovšem ničím mimořádné. Dle mě má jedny z nejlepších předních sedadel, která se teď dodávají do aut "neprémiových" značek. Ovšem aby to za něco stálo je třeba mít nejvyšší stupeň výbavy, sedan se designově moc nepovedl, naopak kombi myslím, že je povedené dost. S 3,6 jsem jel bohužel jen krátce a tenhle motor mě teda nijak extra nic neřekl - žádný výrazný "pocit výkonu", celkem velká spotřeba, malá nádrž a s tím související malý dojezd, jedinné pozitivum je, že dle mě prostě do auta této kategorie patří 6ti válec, ovšem na druhou stranu tohle je auto víceméně určené jako služebák pro "vrcholové manažery". Oproti jedničkovýmu superbu je podvozek trochu tvrdší, ale zase lépe čitelnej. 90% aut jezdí s 2.0 TDI což si myslím, je optimální motor pro to, k čemu je to auto primárně určené, jak jsem psal výše.
OctaviaII - ať si říká kdo chce,co chce tak tohle auto je prostě jendoznačně jedním z nejlepších rodinných aut pro běžnou konzumní společnost (což byla i jedničková Octavie, ale té chyběly dobré sedadla a prostor na zadních sedadlech), nabízí dostatek prostoru, dobré materiály, zpracování, pohodlná přední sedadla, dobré utlumení podvozku. Na druhou stranu v některých případech zvláštní jízdní vlastnosti, velice málo použitelných motorů z celkem široké nabídky ( 1.9 TDI - nové 1.6 TDI CR z dieselových a 1.8 TSI z benzinových, ostatní stojí celkem za prd).
Roomster - tak tohle je jedna z největších paštik co kdy byla vyrobena. Celkem nechápu smysl a hlavně cenu tohohle auta, nijak extra prostorný kufr, zadní 3 sedačky použitelné tak pro děti ze základky. Základní motory nestačí a motory s vyššími výkony jsou nesmyslně drahé. 1.4 TDI je snad ještě hlučnější než traktor, naprosto nesmyslně fungující ABS, sedačka spolujezdce nastavena v pozici " sedím na záchodě"

atd ...
Fabia II - víceméně podobné jako Roomster. Motor 1.2 HTP je sice terčem posměchu, ale ve městě se s ním lze pohybovat celkem dost svižně, ovšem svižně také roste spotřeba. Idiotsky širokej středovej tunel a dle mě největší chyba, že nedosahuje kvalit Fabie I generace, která si troufám říct byla ve své době nejlepším autem ze své třídy (samozřejmě v patřičné výbavě také pěkně drahé - což platí dodnes)
toť asi tak ve zkratce vše - kdyby měl kdokoli jakékoli dotazy, rád zodpovím