Samozřejmě,že uvedené údaje o poplatcích budou vodou na mlýn našim neplatícím kritikům,kde budou operovat naším nejvyšším ročním poplatkem.Nutno dodat,že u těch ostatních klubů je roční poplatek určen jen na chod fóra.
U nás sice platíme víc,ale vybrané peníze se zase investují do společných akcí.
Ve Ford-Clubu.cz je poplatek 200,- na rok(150,- v dalším roce),ale platící vedou diskuzi o zvýšení poplatku,který by umožnil zvýšit kapacitu a tím lepší možnosti.Já jak jinak,razím názor,že neplatící nemají mít stejné možnosti jako platící.Samozřejmě,že jsou i opačné názory,které vlastně mají ideu,že těch 7% platících členů by si mohlo dobrovolně zvýšit poplatek,aby mohli fórum vylepšit nejen sobě,ale i těm 93% neplatících.Nutno dodat,že to je zatím diskuze o hlasování a nikdo nikomu nic nevnucuje,jen si tak trochu vyměňujeme názory a samozřejmě,že malokterého neplatícího trkne,že nic na světě není zadarmo.Faktem je,že i když se zvýšením ceny nesouhlasím,když výhody budou obdobné jako pro neplatícího,jsem ochotný se podvolit výsledku hlasování,protože si toho cením i když bych klidně mohl přestat platit a využívat bezplatně služeb,tak jak podle mě i ty ostatní vyčůránkové.Je ale svatým právem každého klubu,jak si to udělá.
Někdo prostě radši dělá charitu při hodbě na množství členů,kteří prakticky ani nepřispívají a nejsou nijak klubově aktivní, někdo si to radši udělá v užším kruhu,kde většina je opravdových fandů a klubová činnost pro ně není ztráta času nebo jen tehdy,když potřebují jen něco inzerovat.
Ve FordClubu.eu je poplatek 300,- na rok a také to slouží pouze pro chod fóra a u klubových srazů si každý ubytování a stravu hradí sólo a na vlastní pěst.
Je pravda,že já jsem se trochu vztekl,kvůli cenzurním zásahům a úpravám a omezených tématech v diskuzi a jelikož členský poplatek je právě na chod fóra,tak jsem se rozhodl,takto vedené a cenzurně upravované fórum svým příspěvkem nepodporovat.
Byl jsem tam na 1. i 2.srazu,seznámil jsem se tam s plno fajnovými lidmi a neplacení příspěvku mi nebrání se zúčastnit v budoucnu nějaké akce,ale úpřímě řečeno 3.srazu se nezúčastním,protože jsem ještě nějaké věci nevydýchal,ale to je spíš v osobní rovině a nechci tím zmíněnému klubu nijak škodit,protože i tam je plno dobrých lidí.
Pro mě poslední kapka byla organizace srazů.Mě nevadí,když má někdo jiný názor,ale když v pondělí mluví jinak než v úterý a díky tomu vydýchávám některé věci a docela mě rozesmáli Blážou uvedené čísla,protože mě teď v dubnu dobíhá placené členství a jelikož už platit a podporovat takto vedené fórum nemíním,rozesmálo mě,že ve FordClubu.eu se zníží počet platících členů z 1,1% na 1,07%.
Nechi tím nic nadhazovat,ale u nás ve FordScorpioClubu to je 35,4%.

i když pro mnohé jsem asi jen banda podívínů.Ale nám to asi moc nevadí. Nebo jo?