Maxo čaká odpoveď na otázky čo ti cez SZ poslal

a síce odporové hodnoty selenoidov 3/4 a spojky meniča z valvebody auta ktorého RJ motora používaš nakoľko som meral valvebody 4 kusy čo tu mám a každé má iné hodnoty. Zbytočne ti upravým zväzok ktorý mi tu zapadá prachom a po montáži ti diagnostika zahlási chyby

.
Richard ak nemáš EVR a EPT diely z EGR systému tak motor pôjde na núdzový režim RJ - nižší výkon. EGR nemôžeš úplne odstaviť lebo RJ motora to zistí cez lambdasondy a vyhodí chybový kód 332 - ventil EGR neotvára cca po 50km jazdy. Treba len zredukovať prietok cez EGR na najnižšiu možnú toleranciu, aby RJ motora chybu nehlásila

Servo - spodný otvor ak nemáš regulačný selenoid treba zaslepiť - čerpadlo dá plný tlak do serva a volant ide lahko. Inak slúži na reguláciu účinku posilovača v závislosti na rýchlosti vozidla
podtlak za klapkou - vrchný prepojenie s EPT egr systému, spodný prepojiť s CPS odvetranie nádrže
ovládač EGR ventilu treba prepojiť s EVR selenoidom a bočný vývod s EPT - kontrola tlaku vo výfukovom potrubý
Vývod z vodnej pumpy ide na spodok chladiča a zároveň je doň pripojený prívod z vyrovnávacej nádržky
Vývod zo skrinky termostatu ide na vrch chladiča - pozor musí na hadici byť odvzdušňovacia skrutka, tenký je spiatočka do vyrovnávacej nádržky. Chýbajú ti tam snímače teploty pre RJ motora - ECT snímač a snímač pre teplomer na palubke.
Trubka spod sania je prívod vody do radiátoru kúrenia a odparovač zo zadu veka ventilov ide do boxu vzduchového filtra
Spodný vývod výmeníka voda/olej prepoj s vrchom vodnej pumpy - tenký nátrubok
Trubku pri veku ventilov idúcu súbežne s výfukovým zberačom spojiť s výstupom z radiátora kúrenia
Ak to bude spojené s manuálnou prevodovkou je nutné RJ motora simulovať pripojenie selenoidov automatu pre 3/4 stupeň a spojku meniča, inak zníži výkon z dôvodu ochrany spojok prevodovky.