Zdar kucí prodal sem klauna a pustil sem se do oživení "zimního" pracovního auta ...
Mezitip 92 combi 2,9 4x4 Ghia
slideshow:
http://picasaweb.google.com/KarlVonBahnhof1/Scorpio_Petr#slideshowfotoalbum:
http://picasaweb.google.com/KarlVonBahnhof1/Scorpio_Petr#auto se prý prodávalo strasne dlouho - viz znalosti celorepublikove inzerce Michala

Koupil ho na me doporuceni kamarad - pry pouze prekousane kabely ke svickam, cemuz jsme tedy samozrejme neverily ...
po kastlikach byly pohazene motorove RJ tak si asi nekdo myslel ze "shorela" ...
kamarad sundal hlavy, vycistil hydra, zjistil ze v jednom pistu je vryp a ma to pravdepodobne podle vule pistu zapecene kruhy no a zacaly se stridat 2 období - nedostatek času nebo chuti
Ted sem ho v pondely zacal po praci montovat u kamarada na dilne, vypadalo zhruba takhle:

No a sel motor s prevodovkou a predni napravou ven - spodem ...

Motor vymenenej za V6 co sem vyndal z myho bejvalyho automatovyho kombika - po kompletni rozborce a dekarbonizaci
foto:

No, v pondely sem to vsechno vyhazel a vcera preskladal spojku (kupodivu byla ok tak sem novou nedaval zatim) cepy a tycky rizeni byly ok a cepy v ramenou kupodivu také, dal sem tedy alespon nove HD silentbloky od meyle a dal to cele zpet:

Ted skotroluju brzdy (nechce se mi davat pred zimou zbytecne nove - nevim jak to mate Vy ale ja tady na Vysocine vzdycky za zimu vymlatim celou predni napravu a brzdy dostanou taky za ucho) prelepim praskle okno a udelam spoustu kravin ...
nevim jak resit drobnou korozi - asi ji nejak zamaskuju, vyleju rezistinem a poresim az na jare neb mam pocit ze by do jara stejne nejakej ten pupen vylezl ...

No a pak mi "trápí" vnitrek - koberce chci urcite cerne, palubku taky - nevím jestli nandat 92 cernou nebo klauni cernou (osobne radsi mezitipovou ale fakt je ten ze ta klauni vypada taknejak "moderneji" a chci aby kazdy trouba nesedal do "stareho" auta ...
Sedaky bud dam vsechny 4 klauni nebo mi zbyly jeste polokozena elektricka recara z Mondea99

Je neco na co bych mel dat jeste pozor ? Naplne do podvozku atd beru jako samozrejmost, co myslite s tim vnitrkem ?

- hotovo a "naděleno" staříkovy
Sierra 92 sedan 2,9 V6 12Ventil 4x4 Ghia - ceka na znovuzrozeni
FS 94 klaun 2,9 V6 12Ventil, digiklima, automat, tempomat, palubak, pamet sedaky, ... Ghia - prodáno

FS 92 mezitip 2,9 V6 12Ventil, automat, kombi, Ghia bez klimy - RIP+
FS 94 klaun DOHC kombik Ex
Sirka 92 Dohc sedan Ex
2x Sirka 92 1,8TD sedan (modrá a bílá) Ex
Felicie 1,9 TD pickup Ex
sirka 89 2,0 Dohc komplet RS co šlo ... Ex
+ Hafo vraků na šroubky ...